Bästa bredbandsleverantörer med internet

Att jämföra bland bästa bredbandsleverantörer är inte alltid så enkelt. Det kan finnas mycket information att ta in, därför har vi skapat denna sida som jämfört fiber och internetleverantörer. Bland de företag vi jämfört sticker Ownit ut med bland annat många priser och höga betyg!

billigaste bredbandet 2019

Bredband med hastigheter 10 till 1.000 Mbit/s – Just nu 99kr/mån!

BESTÄLL HÄR

Läs mer om Ownit här!

Med möjlighet till TV-tjänster som, Viasat, C more och filmbutik + telefoni. Du kan enkelt se om du kan ta del av erbjudandet genom att klicka här!

priset

  • Snabbast kundtjänst öppen dygnet runt
  • Stabilt bredband via fiber
  • Utmärkt betyg från både SKI, Netflix & Steam
  • Från 10 till 1.000 Mbit/s!
  • Ingen startavgift eller bindningstid

Du skulle exempelvis inte köpa en för liten bil till att dra en stor släpvagn, så varför nöja sig med ett litet bredband till oftast höga krav på hastighet och stabilitet? Vi hjälper dig att hitta den perfekta lösningen av bredband – men innan vi kommer igång kan du ta en snabb fundering på följande:

  • Hastighet – Ju snabbare bredband, desto roligare blir din online användning. Som en allmän regel kan även ett snabbare bredband fungera lika bra om ni är flera i hushållet!
  • Stabilitet – Bor du med andra människor, eller har ett hus fullt av barn där alla är anslutna till Wi-Fi? Förutom hastighet är ett bredband med fiber mer stabilt för flera användare. Detta är även varför det är så populärt bland företagare. 
  • Utbud – De flesta bredbandsleverantörer erbjuder förutom bredband även TV och telefoni, ibland också mobiltelefoner. Det är nästan alltid billigare och enklare att köpa ett paket ihop med bredband och exempelvis TV, undersök vad just du behöver!

billigaste och bästa bredbandsleverantör

Att välja rätt bredbandsleverantör

Vi förstår att hitta en bra bredbandsleverantör med rätt bredband är något som kan verka komplicerat och ta mycket tid, men det behöver inte vara så svårt! Genom exempelvis vår jämförelsetjänst har vi tagit fram de bästa alternativen till bredband. Förutom själva bredbandet får du möjligheter till att köpa telefoni, Tv och mycket mer. Läs vidare om vad som kan vara bra att ta reda på innan du väljer din leverantör.

Är fiber bredband tillgängligt i mitt område?

bredband och internetleverantörer

Det finns ett mycket enkelt sätt att ta reda på detta, gå in på leverantörens hemsida och undersök om din adress finns med i deras täckningskarta. Knappa in ditt postnummer och resultatet bör synas direkt, du får svar om du kan köpa fiber! Grovt sett har ca 80% av svenska hem möjlighet att ansluta till fiber, men för de andra är ADSL ett bra alternativ.

Hur lång kontraktslängd ska jag ha?

bredbandsleverantörerDe flesta bredbandsleverantörer låser dig i minst 12 månader, vilket i särklass är det vanligaste alternativet. Men med tiden har vissa leverantörer börjat experimentera med längre planer, som exempelvis med 18 månaders kontrakt. På den motsatta sidan av spektrumet har andra leverantörer också börjat erbjuda korta kontrakt, eller till och med betalning per månad. Nackdelen är att du ofta kommer att förväntas betala en större startavgift hos många internetleverantörer.

Startavgifter

internetleverantörerIbland behöver du betala en start eller aktiveringskostnad hos de flesta större bredbandsleverantörerna. Beloppetet beror oftast på vilken tjänst du beställer, men det kommer sannolikt att vara någonstans mellan 100 – 600 kr. Men många andra internetleverantörer har nu skrotat sin aktiveringsavgift helt, medan andra ofta kör kampanjer där de tillfälligt tagit bort den. Det kan finnas andra avgifter som tillkommer beroende på om du köpt exempelvis TV paket eller liknande. Undersök alltid om några extra kostnader tillkommer till den vanliga avgiften.

Billigaste bredband fiber bäst i test

bästa internetleverantör fiberDetta är en svår fråga att svara på då priserna hela tiden går upp och ned tillsammans med nya kampanjer som dyker upp. Det man främst ska undersöka är vad man får för priset. Tjänsten är alltid mer viktig än själva kostnaden enligt oss. De normala priserna för bredband ligger mellan 99kr – 500kr per månad, men detta kan som tidigare nämnt variera kraftigt! Läs mer om bredband fiber bäst i test.

Är Wi-Fi och bredband samma sak?

fiberleverantör bäst i testBåde ja och nej. För majoriteten av bredband kommer du att få både Wi-Fi och själva bredbandet. Wi-Fi är vad gör det möjligt att ansluta din bärbara dator och telefon till trådlösa anslutningar dvs WI-FI. Detta uppnås tack vare de routrar som medföljer tillsammans med ett bredband paket. Bredband är dock själva ethernet, vilket innebär att behöva ansluta enheten via en Ethernet-kabel.

Får man alltid hög hastighet?

vilken fiberleverantör är bästInte nödvändigtvis. Ibland kan du även få en lägre hastighet än leverantören har annonserat. Om du ser ett erbjudande som marknadsförs med nedladdningshastigheter på 58Mb, det finns ingen garanti du faktiskt få den hastigheten. Som sagt, innan du byter leverantörer kommer bolaget ibland testa din linje och ger dig en mer specifik bedömning. En annan användbar källa till på bredbandshastighet är Ofcom, som publicerar forskning om hem bredbandshastigheter.

Telefoni och övriga tjänster

fiber leverantörerOm du fortfarande använder en fast hemtelefon för att ringa och ta emot samtal har du tur. Många bredbandsleverantörer erbjuder inte bara fast telefoni, men till ett ofta väldigt bra pris tillsammans med bredband. TV, kanaler och säkerhetsprogram till din dator är andra tjänster som du kan erbjudas hos en internetleverantör. Ibland kan du samla alla dessa tjänster hos en och samma leverantör för att få ned din kostnad.

tv och telefoni

Vilken bredbandshastighet behöver jag?

Bredband hastigheter är representerade i megabit per sekund, eller Mbit/s. Grovt sett desto fler Mbit/s, desto snabbare bredbandshastighet. Men kom ihåg att den annonserade hastigheten är “genomsnittliga” (mer om det nedan) och inte nödvändigtvis den faktiska hastigheten du i slutändan får. Den varierar främst på beroende på var du bor.

0 – 12 Mbit/s

Denna lägre bredbandshastighet överförs ofta via en ADSL-anslutning. Det motsvarar drygt 1 MB per sekund och bör vara snabbt nog för små hushåll där endast en eller två personer använder internet på en gång. Var medveten om att om du streamar TV, kan du uppleva den udda avbrott.

25 – 50 Mbit/s

Nu erbjuder varje större leverantör snabbare fiber bredband till denna vanligaste hastigheten. Detta är ofta bra justerat mellan bra hastigheter och bra värde, och fungerar bra för en familj eller hushåll där fyra eller fem medlemmar är alla streaming, ladda ner och surfa på en gång.

50+ Mbit/s

Om du streamar 4K TV eller har massor av personer som försöker använda din bredbandsanslutning på en gång, då kan det vara värt att satsa på lite extra fart! Det kan kosta dig mer, men du är ganska mycket garanterat “lag-fri” användning.

bästa bredbandsleverantören

Finns det begränsningar i hastighet och internet?

Begreppet bruksgräns avser mängden data bredbandsleverantören låter dig använda varje månad. Till exempel kan en del bredbandstjänster erbjuda totalt 40 GB per månad, vilket innebär att du bara kommer att kunna använda internet till en viss gräns. Dessa begränsningar kan påverka hur du använder internet så det är värt att undersöka om det finn några begränsningar för den tjänst du är intresserad av.

För allmänt surfande behövs väldigt lite data, men streaming av musik och video kan snabbt äta upp din datamängd. Om du är orolig för att överskrida din gräns, då är ett obegränsat bredband ett mer säkert kort. Idag finns många leverantörer som erbjuder bredband till en viss hastighet där du endast betalar ett belopp per månad, bland dem är Telenor, Telia och Ownit som är bland de mest populära.

billigaste bredbandet 2019
Få bredband med 10 till 1.000 Mbit/s – Just nu från 99kr/mån!

BESTÄLL HÄR

Vi rekommenderar Ownit som bredbandsleverantör

Ownit är en av Sveriges största bredbandsleverantör av bostadsfibrer. Företaget erbjuder fiberbredband med oöverträffad hastighet, tillförlitlighet och kundservice. Ownits supersnabba och pålitliga bredbandstjänster används av mer än 130 000 hushåll i Sverige.

Specialiserat på höghastighetsfiberanslutningar Ownit erbjuder de också konkurrenskraftiga TV-paket, “TV-Everywhere-lösningar”, IP-telefoni och säkerhetsprogramvara. Deras nätverk är extremt solid med överflödiga 100 gig-kärnnätverk som gör att de kan leverera bästa möjliga bredbandstjänst till deras kunder.

Ownit har erkänts som ”mest nöjda bredbandskunder” av SKI i Sverige under de senaste fem åren i rad. Deras kunder tycker också om Sveriges högsta bredbandshastigheter enligt nedladdningsstatistiken “Steam”. Ownit arbetar med fastighetsägare, utvecklare och kontor, de designar och installerar dedikerad fiberinfrastruktur i befintliga eller nya byggnader. De erbjuder också sina tjänster med Open Networks som täcker mer än 2,5 miljoner hushåll.